Welcome to my purplish blog. Stay cool reading my entry :) | Dashboard | Follow |

Tutorial : Update box


okay now, tuto lagi. malam ni aku rajin kan xD nasib awak baik lah myra sebab awak minta time saya tengah rajin nak buat tuto. hikhik^^ okay dah, malas nak cakap banyak now let's begin:-

1. Dashboard > Design > Add Gadget > HTML/JAVASCRIPT

2. Copy this code :-
<center style="text-align: center;"><span class="Apple-style-span" style="color: #000000; font-family: Arial, 'Times New Roman', serif;"><b>Updates</b></span></center><div style="Background-image:url(); repeat; padding: 5px; border:1px solid;"><center><marquee>ayat kauorang</marquee></center></div>
3. Paste kan dia kat HTML/JAVASCRIPT

4. Save !

  • Tulisan merah untuk ayat kauorang
  • Tulisan biru untuk ayat yang kat luar box tapi kalau taknak tukar pun takpe.
  • Tulisan hijau untuk colour tulisan biru tadi tu

yey siap. okayy, ni last entry untuk hari ini. yang lain tunggu esok okay ? so, please leave your comment :)

Ainadyra

The End

2 comment here :):

amiera said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

thank you very much aina. :)

aina dyra said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

most welcome darl :)

Post a Comment