Welcome to my purplish blog. Stay cool reading my entry :) | Dashboard | Follow |

Tutorial : Disable right click without alert

Okayy, hari ni baru rajin nak update blog. Sorry sesiapa yang dah request tuto lama. Sumpah saya baru perasan comment awak semua. Sorry sesangat (harap dimaafkan) hihi ^^ okay, tuto hari ni disable right click without alert. Sebenarnya saya dah buat lama dah disable right click tapi yang tu Disable Right Click With Alert macam saya sekarang. Boleh visit situ kalau nak yang ada alert :) let's begin :-

1. Dashboard > Design > Add Gadget > HTML/JAVASCRIPT

2. Copy code di bawah :-
<script language=JavaScript>
<!--
//Disable right click script III- By Renigade (renigade@mediaone.net)
//For full source code, visit http://www.dauspozi.com
var message="";
///////////////////////////////////
function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}}
function clickNS(e) {if
(document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {
if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}}
if (document.layers)
{document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;}
else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;}
document.oncontextmenu=new Function("return false")
// -->
</script>
3. Pastekan kat HTML/JAVASCRIPT tu.

4. Save !

Senangkan? tak susah mana pun. selamat mencuba. Comment lepastu okayy :)

Ainadyra

The End

9 comment here :):

miero said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

trime atas tuto tu kay , btw , tlg ajar , mcm mne nak buat shoutbox dgn follower dkt tpi dinding blog tuu yekk ??

aina dyra said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@miero sama-2. hurm.. tuto tu saya dah buatkan. tengok sini http://ainadyra.blogspot.com/2011/03/tutorial-hide-followers.html :)

kec!k said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

mcm mne nk wat tlisan brgerak?

aina dyra said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@kec!k Tulisan bergerak macam mana eh?

by shahamri.com [SA] said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Hai dan salam kenalan from shah ye...ni blog shah www.shahamri.com..entri ni mmg best la! :) Shah datang ni pun sebab nak kongsikan Tutorial Tingkatkan Earning Churp-Churp Dengan Cepat!...Tutorial ye bukan tips :) so kalau berminat sila la baca ye :)

p/s: kalau yg belum join churp-churp boleh join di sini..masyuk! --> ++KLIK SINI UNTUK JOIN++

Hakimi Suhaimi said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

i'm your new follower..^_^.. mintak tunjuk ajar ye. ni blog sy http://hakimisuhaimi.blogspot.com/ .. best tutor ni.like!

anjieya.com said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Boleh juga tuto ni... mancap...

saifudin abu izzudin said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

wisata outbound said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Post a Comment